Creative Meltdown Podcast For Dummies

80549246_1374491852755668_3794399376026107904_o

För alla nytillkomna (och gamla) lyssnare som inte har en aning om vad fan vi pratar om vissa gånger så har vi snickrat ihop en liten en ordlista, eller ”Creative Meltdown Podcast For Dummies” som vi valt att kalla den. Förhoppningsvis underlättar denna lista vårt obegripliga svammel till viss grad iaf.

Läs och njut:

”Barre”: Du har ingen aning vad detta betyder? Skämmes! Men okej, vi ska förklara: Ålder å människor. Logiken? Ett annat ord för ”X år gammal” är bast, och ett annat ord för bast är ”barre”. Enkelt va?

”Solitt hantverk”: Granströms favorituttryck. Har blivit någon av en meme i podden där man beskriver en film som förvisso är välgjord och snyggt filmad. Men som är tråkig som fan.

”Han lever han lever”: Referens till det tragiska segmentet ”dead or alive”. Går ut på att deltagarna får en rad namn presenterade och de ska gissa om skådisen eller musikern är död, eller levande. ”Han lever, han lever”, var ett uttryck som myntades 400 år [f.kr](http://f.kr/). för att avslöja om personen är dead or alive.

”Gene Simmons”: Du måste skämta, mannen som är större än livet självt. (Och snålare) Om du inte har koll på dem Gene S är så får du fan googla.

”Knösen”: Ett av Avojas många smeknamn i podden. Tragiskt nog har podden två ”Joachim”, vilket är för jävligt. Men vi jobbar på det.

”Mr miyagi”: Wax on wax off från karate kid tänker ni? Nej, FEL! Ett av Granströms smeknamn, syftar till att han tränar och tävlar i kampsport. (Påstår han iaf).

”Monotone man”: Ytterligare ett av Granströms smeknamn. Mannen med ett tonläge på rösten… Syftar till hans ohyggligt monotona röst, därför han han givetvis fått ett superhjältenamn.

”Mindhorn”: Oj jösses… Då var vi här igen. Egentligen borde denna del censureras. VI UPPMANAR INTE FOLK TILL ATT SÖKA UPP DENNA VIDRIGA URSÄKT TILL FILM. Världens sämsta film, alla kategorier. Vi brukar kalla den för filmens svar på cancer, men fråga är om den inte är värre än så? Kuriosa: Filmen var för vidrig för att användas som tortyrredskap i Guantanamo Bay, fångarna gav upp innan de ens trycktes på play. Den är numera förbjuden världen över. Att ens yttå dess namn är förenigat med dödsstraff.

”I gotst to know”: Referens från Dirty Harry-filmerna som Calle gärna drar i tid och otid.

”Dead or alive”: Se: ”Han lever, han lever”.

”Gissa filmen”: Värdelöst segment som skapades i podcastens linda för att fylla ut tiden på avsnittet.

”Day n the life of knösen”: Podcasters höjdpunkt där vi går igenom det senaste som hänt i Knösens liv, har han druckit kaffe, käkat ravioli eller sett en ny skräckfilm? Svaret får ni i detta segment.

”Neckbeards / mouthbreathers”: Uttryck som Calle använder för att beskriva människor som spenderar alldeles för mycket tid i sin källare. Social awkwardness, skäggväxt på alla möjliga ställen är ofta förekommande.

”Dudebros”: Sportfånar som har få hjärnceller och gillar att bära brynja och kepsen bak och fram. Ytterligare ett av Calles uttryck.

Lasse Åberg-handduken: Knösens farsa äger denna heliga graal som blev en grej under SOS Lasse Åberg-specialen som Lina gastade på.

”Tye Trujillo”: Basist på typ fem barre som turat med Korn inte bara är son till Metallicas Robert Trujillo, utan även en levande meme i podden.

”Kane Hodder”: Världens bästa skådis? Världens bästa jason Vorhees iaf.

”Ön där Elvis Presley lever/chillar med Elvis”: Konspirationsteori som Kent diktade ihop (eller är den äkta??) baserat på filmen Double Team med Jean Claude Van Damme och Dennis Rodman. Där man fejkat folks död och gömmer superskurkar och agenter ute på en öde ö där man i hemlighet hjälper FBI och CIA osv. Tanken här är att Elvis, Lemmy, Stan Lee, Svullo mfl egentligen lever ute på en hemlig ö.

”Charlie Murphy”: Referens till Chappells Show.

”Rick James bitch”: Se ovan, ett uttryck som Calle ofta använder.

Bergnäset: Ghettoaktig stadsdel i Luleå.

Högerstyrdbil: Avojas färdmedel på jobbet som tidningsbud.

Postboxarna: Mysteriet med de försvunna postboxarna på Avojas jobb utreds få och då i podden.

”Gris i koppel”: Lyssna på första avsnittet för att höra historien där Avoja en tidig morgon stötte på en snubbe med en fet gris i koppel, mitt i city!

”Bio 3 an”: Världens bästa biograf som finns placerad i Piteå. Salongen Saga är flaggskeppet, det är däremot inte salonger som Metropol och Röda kvarn…

”Videopalatset/Videoteket”: Legendariska videobutiker i Piteå.

”Max Boomer”: Poddens maskot och mannen på loggan med den exploderande hjärnan. Döpt av vår fantastiske lyssnare och vän @cjohansson83 som bidrog med det bästa namnet i tävlingen vi hade vid avsnitt #100.

”I slutändan”: Ett ord som ofta dyker upp av en eller 48 anledningar… Calles favorituttryck/tics.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s