Avsnittsguid: #141 Dave Chappelle: Sticks & Stones (Mindhunter S2, The Boys)

 

I veckans avsnitt tar vi i slutändan upp främst tre tv-serier, varvat med allmänt svammel. Det handlar om mästerkomikern Dave Chappelles senaste standup som nyligen släpptes på Netflix och som fått hela USA att gå i taket och lett till uppmaning om bojkott av allt möjligt. Är den så kontroversiell som det påstås? Eller är Chappelle den viktigaste komikern vi har idag? Vi ger vår högst mediokra syn på saken. 

Sen har vi även kikat på säsong 2 av David Finchers skapelse Mindhunter. Lever den upp till säsong 1 eller är det en meltdown?

Vi avslutar avsnittet med att prata om den underbara tv-serien ”The Boys” som släppts på Amazon Prime och som hyllats för sin smarta kommatering och underbara ultravåld. Innan vi går in på en kortare diskussion som innehåller allt från The Mandalorian till nya Jokerfilmen och John Favreaus skills som kock… I slutändan ett fullspäckat avsnitt med andra ord! 

Mycket nöje!

http://hyperurl.co/CreativeMeltdownPod 

Lite info om innehållet i veckans podd: 

Dave Chappelle: Sticks & Stones: ”Dave Chappelle tar sig an vapenkulturen, opioidkrisen och svallvågen av kändisskandaler i en vågad ståuppspecial inspelad i Atlanta”. Dave Chappelle är en amerikansk ståuppkomiker och skådespelare. Chappelle har haft ett eget TV-program, Chappelle’s Show, som i Sverige sändes på MTV. Han är framstående inom ståuppkomedi”. 

Mindhunter säsong 2: ”Första säsongen av ”Mindhunter” hade premiär i oktober 2017. Serien baseras på boken ”Mind Hunter: Inside the FBI´s elite serial crime unit” och följer de FBI-agenter som 1979 intervjuar inspärrade seriemördare i hopp om att svaren och sedermera analyserna ska kunna stoppa framtida mord. 

I andra säsongen av Netflix originalserie kommer Holden Ford (Jonathan Groff) och Bill Trench (Holt McCallany) ta sig an det som kallas Barnamorden i Atlanta, då 29 afroamerikanska barn och ungdomar mördades mellan 1979 och 1981.

I de nya avsnitten hittas även psykologiprofessor Wendy Carr och precis som i seriens första omgång är det Anna Torv som gör rollen. Tillbaka är även Cameron Britton, som spelar Edmund Kemper”. 

The Boys:The Boys är en amerikansk serie skriven av Garth Ennis och tecknad av Darick Robertson. Den publicerades av det amerikanska förlaget Wildstorm från oktober 2006 innan den flyttdes till förlaget Dynamite Entertainment i februari 2007.

Serien är utspelar sig i en samtida värld som är i stort sett identisk med vår, men med ett viktigt undantag: Ett relativt stort antal människor har utvecklat någon typ av superkrafter och är kända över hela världen som superhjältar . I serien får man som läsare följa en CIA-backad grupp, känd som ”The Boys”, som har i uppgift att bevaka superhjältar och, om det skulle vara nödvändigt, döda dem.

Serien handlar om vad som händer när ”våra superhjältar – populära som kändisar, inflytelserika som politiker och dyrkade som gudar – missbrukar sina superkrafter. Vanliga människor slåss mot superkrafter när gänget ”The Boys” ger sig ut på ett heroiskt uppdrag med målet att avslöja sanningen bakom De Sju och Vought – mångmiljardkonglomeratet som täcker upp för superhjältarnas smutsiga affärer.

I rollistan finns bland andra Karl Urban, Karen Fukuhara, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Chace Crawford och Simon Pegg”. 

#sticks&stones #davechappelle #theboys #mindhunter #mindhunters2 #createpod ”netflix #nowwatching #moviereview #filmrecension

#iTunes #Apple

https://itunes.apple.com/us/podcast/creative-meltdown-podcast/id1171487351 

#Android #Smartphone #Samsung

http://www.subscribeonandroid.com/creativemeltdownpodcast.podbean.com/feed/

#Podbean

https://creativemeltdownpodcast.podbean.com 

#Acast 

https://www.acast.com/creativemeltdownpodcast 

#PlayerFM

https://player.fm/series/creative-meltdown-podcast

#Spotify

 https://open.spotify.com/show/1WhckMo5QmkT37CNwSBO7Z?si=VxHA6h0dQiaZD-lNKrOwxwÂ

http://www.filmsmakarna.wordpress.com 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s